20.1.2010

Opettavaista nekrofiliahuumoria

Facebookissa kannattaa muistaa harjoittaa kriittistä ajattelua siinä missä muuallakin, ajoittain ehkä jopa enemmän. Valtaosa ryhmistä joihin pyydetään liittymään on vain typeriä, mutta löytyy niitä haitallisiakin, kuten kaikki netistä jotain tajuavat tiedostavat. Lisäksi kannattaa olla tarkkana kaiken maailman omituisten "kuka seuraa profiiliasi" ja "liittymällä tähän ryhmään saat ilmaisen laptopin" -henkisten kutsujen kanssa, eikä ole haitaksi jos mietit hetken ennen kuin annat uudelle, entuudesta tuntemattomalle pelille tai toiminnolle vapauden päästä käsiksi tietoihisi. En ole kovin hyvin perillä haittaohjelmien ja vastaavien uhkaavista taipumuksista kyseisellä sivustolla, mutta kuuluu tietenkin yleensäkin herätä kysymyksiä, jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta - todennäköisesti se on.

Nyt kyseessä on ruotsalaisten melko pitkälle viety, todella mustan huumorin sävyttämä "pila" josta lisää näin alkuun Aamulehden nettisivulla:

"Yli 200 000 ruotsalaista ehti liittyä jäseneksi Facebook-ryhmään Haitin järistyksen uhrien auttamiseksi, ennen kuin ryhmä paljastui huijaukseksi, jonka järjestäjäksi ilmoittautui "Ruotsin nekrofiliayhdistys". Asiasta kertoo Local.se -verkkolehti ja monet ruotsalaiset mediat."

koko juttu osoitteessa http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/167639.shtml

Ei ehkä nerokkaimmasta päästä kriittiseen ajatteluun kannustavaa toimintaa, mutta jollain lailla itseä nauratti tylyhkö juonenkäänne ja ymmärrän tekijöitä (mikäli heidän agendansa oli mitä tuossa jutussa kerrotaan)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti