19.1.2010

Homeopatia: Siinä ei ole mitään...

Mielenkiintoinen meininki. Kiitoslistalla sekä tämä että koominen purnaus, jota sain pienessä hetkessä aikaan hihkaistuani asiasta Facebookissa. Samaan aikaan hauskaa ja jokseenkin turhauttavaa.

Kyseessä on siis 'The 10:23 Event'. Tuohon kellonaikaan, 30. päivä tätä kuuta yli 300 skeptikkoa ympäri Britanniaa nappaa yliannostuksen pillereitä, protestiksi luotettavana pidetyn apteekkiketjun huuhaatuotteiden myyntiä vastaan ja lisätäkseen ihmisten tietoisuutta siitä, ettei homeopaattisissa valmisteissa ole mitään muuta kuin sokeria.

Ihmisillä ei ikävä kyllä aina voi odottaa olevan tarpeeksi älyä kyetä ajattelemaan jokaista asiaa terveellisen perinpohjaisesti ja kriittisesti, mutta tuosta mutiseminen on lähinnä vain lapsellista jästipäisyyttä kenen tahansa rationaalisen otuksen silmissä. Jos me skeptikot kerran ollaan väärässä, eikö vastapuolen pitäisi olla valmiiksi vahingoniloinen yliannostusuutisesta? Pääsevätpähän ehkä eroon muutamasta rationaalisesta otuksesta... ja todistavat samalla paranormaalin ilmiön.

Lisää aiheesta vaikkapa täällä (englanniksi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti