21.9.2008

Erilaista vessahuumoria

Oli harvinaisen jännittävä toilettituokio tuossa pari päivää sitten. Luukusta putoilee milloin mitäkin kummallista mainosten seassa, eikä tällä kertaa jättänyt ainakaan kylmäksi lehti joka lojui pinon alimmaisena. En omista televisiota, mutta karuksi onnekseni pääsin edes jotenkin osalliseksi huimuudesta, joka kertoo nimekseen baby blue-henkisellä sävyllä varustetusti "TV7 uutiset". Ennalta itselle tuntematon julkaisu paljasti luonteensa vasta pöntölle asetuttuani, kun sivun alapuoli ja pienemmät tekstit aiheuttivat ärsykkeitä näköaistilleni. Kyseessä on kristillisen tv-kanavan tiedotuslehti. Onneksi istuin. Onneksi ilman housuja.

Etusivun uutisena kerrotaan, että kanava palasi Soneran kaapeliverkkoon. Harkitsin otsikkoa pidemmälle menemättä liittymän vaihtoa hetken, jonka jälkeen päätin olla kiinnostumatta kyseisen paluun yksityiskohdista ja koittaa unohtaa asian. Isoin kannessa paistava elementti on myös vauvahkoon henkeen väritetty, mutta kovin herttaiseksi en tuota ripulinsävyisyyttä osaa luonnehtia. Tutisevin sormin kampesin sisuksen kimppuun, miettien mitä tulisi jäämään mieleen lehdestä.

Kaksi erittäin hämmentävää asiaa kairautui aivoihini lyhyen journalistisen tutkimusmatkani varrelta. Ensin kauhistuin huomatessani, että Benny Hinn, käsittämättömän julma ja kaikkien älyllisten ihmisten keskuudessa muiden hyvinvoinnista piittaamattomaksi huijariksi tiedetty "parantaja-evankelista" höyryää kotimaassammekin julkisuudessa.



Jessus mitä ääliöilyä. James Randin sivuilla ja muissa luottamukseni ansaitsevissa suunnissa Hinniin on törmännyt vuosien varrella jokseenkin tasaisesti, mutta en muista kotimaisissa julkaisuissa kyseistä hyypiötä ainakaan ansaitsemallaan voimalla kyseenalaistetuksi. Se, että omilla kulmillakin tuolla lierolla on ainakin ilmeisesti pieni kannattajajoukko ei toisaalta yllätä, mutta ei kyllä ole kovin lohduttavaakaan.

Sitten vielä lyhyesti jälkimmäiseen (vähemmän vaaralliseen) mielettömyyteen, jota lehdestä on hankala lähiaikoina unohtaa. Keskiaukeaman kokoinen, aakkostettu lista armolahjoista. Parhautta! 25 kpl noita järjettömyyksiä järjettömän hauskasti kuvattuina. Onhan noista ennenkin tullut huvituttua, mutta nyt oli todella sopiva olo käkätellä ja häkeltyä taas, tällä kertaa omalla kielellä englanninkielisten forumien sijaan. Suosikkini tältä listalta on toisiaan täydentävä pari Kielillä puhuminen ja Kielten selittäminen. Jotkut oletetusti pulisevat "enkelten kielellä" tai muuta uhrin itsensä tajunnan ulkopuolella olevaa potaskaa ja toinen neropatti tulkkaa selkokielelle. Tuohon voi lisätä jotain hienosti herra Innesin sanoin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti